Tipy na použití jablečné mouky:
- lze ji použít jako sladidlo na kaši, do tvarohu a podobně místo cukru
- je přirozeně sladká, jsou to jen usušená a namletá 100% jablíčka :-)
- pro ty, co nemohou syrová jablka, stačí např. přesnídávku povařit a nechat vystydnout
- domácí přesnídávku můžete přidat do různých koláčů pro zvláčnění
- POZOR nezaměňujte s jablečnou vlákninou, ta se chová zcela jinak !
Koláč z jablečné mouky:
10 vajec M
150g jablečné mouky
půl lžičky sody
lžička skořice
ovoce dle chuti nakrájené na malé kousky - banány, jablka, jahody, mražené borůvky / maliny
V misce smíchejte mouku, skořici a sodu a pořádně promíchejte.
Vyšlehejte na nejvyšší stupeň celá vejce pokojové teploty do opravdu pěny a na první stupeň zašlehejte suchou směs.
Zamíchejte stěrkou nebo vařečkou do hmoty nakrájené ovoce a vylijte na vymazaný plech vyložený pečícím papírem nebo do silikonové formy.
Můžete upéct i jako muffiny.
TIP: pokud upečete jen jako korpus bez ovoce, můžete vyrobit zdravý neslazený dort.
V tomto případě přidejte cca 20-30g jablečné mouky, ať není korpus tak mokrý.
Pečte 30-35 minut dle tloušťky těsta na horkovzduch 160st.
Jablečná mouka hodně saje, mějte trpělivost, hmota bude houstnout pomaleji než je obvyklé.
Dobrou chuť :-)
Uschovávejte v lednici, vydrží týden čerstvé.
Domácí jablečná přesnídávka z jablečné mouky:
Jak udělat domácí přesnídávku bez cukru, konzervantů a éček? Je to snadné.
1 díl jablečné mouky
4 díly vody
POSTUP:
Smíchejte dohromady a je to :-) Můžete vzít do krabičky i na cesty a jen naředit vodou, až budete přesnídávku potřebovat.